jueves, 21 de marzo de 2013

Coca Carmelitas Descalzas.




"És una forma molt antiga d'elaborar una coca i conegut era que la persona que li lliurava el got amb la massa mare et desitjava sort i salut.
Es requereixen 10 dies per a l'elaboració de la coca, sense usar batedora, ni frigorífic, no altres aparells moderns.
La tradició diu que la massa mare te l'han de donar, i que cal començar l'elaboració de la coca en dijous perquè el mateix estigui llest per al dissabte de la setmana següent.








DIJOUS: S'aboca el contingut del got lliurat en un recipient major i sigui afegeix un got de sucre i un de farina. No es barreja.
DIVENDRES: Es barreja amb una cullera
DISSABTE: No es toca
DOMINGO: No es toca
DILLUNS: S'afegeix un got de llet, un altre de sucre i un altre de farina. No es barreja.
DIMARTS: Es barreja tot amb una cullera
DIMECRES: No es toca
DIJOUS: No es toca
DIVENDRES: No es toca

DISSABTE: S'aparten tres gots de la massa obtinguda (massa mare) que es lliuren a tres persones a les quals desitgis sort i salut.
  
A la resta de massa se li afegeix:
2 gots de farina
1 i 1/2 got de sucre (al gust)
1 got d'oli (girasol i oliva, al gust)
1 got de llet
1 got de nous i/o ametlles picades
1 got de panses sense os prèviament enfarinades
1 sobre de llevat
2 ous sencers
Un polsim de sal
Un polsim de canyella
Un polsim de *vainilla
1 poma trossejada
*Ralladura d'una taronja

No hay comentarios: