martes, 4 de febrero de 2014

Cake de llimona amb thermomixCAKE de LLIMONA

INGREDIENTS:

 • Pel  Cake de llimona.
 • 200 gr de Farina de Rebosteria
 • 100 gr de Maicena 
 • 1 Sobre de Llevat químic en pols
 • 200 gr Sucre
 • La pell de 2 llimones sense gens de part blanca i ben seca (Si feu el bescuit de manera tradicional, heu de rallar les dues llimones).
 • 3 Ous
 • 160 gr Mantega a temperatura ambient
 • 120 gr de Llet ( jo sense lactosa)
 • El suc d'una llimona

 • Per al cobertura de llimona
 • 200 gr Sucre glas 
 • 30*gr d'igua amb suc de llimona (meitat i meitat)

PREPARACIÓ amb Thermomix:

1- Per fer el Cake de llimona: posar en el got la farina, la maicena i el llevat i barregar 10 segons,     velocitat 5. Abocar en un bol i reservar.

2- Posar en el got el sucre i la pell de llimona i triturar 30 segons, velocitat progressiva 5-10.

3-  Amb l'espàtula, baixar els ingredients cap al fons del got. Incorporar els ous i barrejar 3 minuts, 37        graus, velocitat 3.

4-  Afegir la mantega en trossos i batre 3 minuts, velocitat 3.

5-  Agregar la llet i el suc de llimona i barrejar 10 segons, velocitat 2.

6-  Programar 2 minuts, velocitat 2 i 1/2, i anar afegint la barreja de farina, maicena i llevat pel bocal. Acabar de barrejar amb l'espàtula.

7-  Abocar la barreja en un motlle de Cake (jo vaig usar el de plum cake) prèviament untat amb mantega i enfarinat. posar al forn uns 40-45 minuts a 180 graus. Punxar amb un escuradents per comprovar que estigui ben fet, en cas contrari deixar uns minuts més.

8-Per fer la cobertura  de llimona: Posar el sucre glas i l'aigua amb suc de llimona en el got i barrejar 10 segons, velocitat 3 (ha de quedar una mescla cremosa, si és massa espessa, afegir unes gotes d'aigua, fins a aconseguir la textura desitjada per poder cobrir el bescuit)

9- Amb l'espàtula, baixar els ingredients cap al fons del got i tornar a barrejar 10 segons, velocitat 5.

10-Quan el *cake estigui fet retirar del forn i deixar temperar 10-15 minuts. Desmollar i abocar el  per damunt la cobertura . Servir temperat o fred.
PREPARACIÓ Tradicional:


1-*Tamitzar amb un colador gran, la farina juntament amb la maicena i el llevat. Reservar.

2-Posar el sucre, els ous i la ralladura de les dues llimones en un bol. Batre amb varetes elèctriques uns minuts fins que l'ou pugi lleugerament.

3-Afegir la mantega estovada en trossos i batre amb les varetes fins que estigui ben integrada.

4-Abocar la llet i el suc de llimona molt a poc a poc sense deixar de batre amb les varetes. 

5-Incorporar la mescla de farina,*maicena i llevat a poc a poc i seguir removent amb les varetes. Batre bé fins que quedi una mescla homogènia i sense grumolls.

6-Abocar la mescla en un motlle de *cake (jo vaig usar el de *plum *cake) prèviament untat amb mantega i enfarinat. formajar uns 40-45 minuts a 180 graus. Punxar amb un escuradents per comprovar que estigui ben fet, en cas contrari deixar uns minuts més.

7-Per fer la cobertura de llimona: Posar el sucre glas i l'aigua amb suc de llimona en bol i batre amb les varetes elèctriques o manuals fins que quedi ben barrejat (ha de quedar una mescla cremosa, si és massa espessa, afegir unes gotes d'aigua, fins a aconseguir la textura desitjada per poder cobrir el bescuit).

8-Quan el *cake estigui fornegat retirar del forn i deixar temperar 10-15 minuts. *Desmoldar i abocar la cobertura per damunt. Servir temperat o fred.
No hay comentarios: